Рецепт ситного та корисного салату

05 березня 2021

Березень – час, коли хлопці починають записуватися у спортзали, а дівчатка сідають на інквізиторські дієти. Чого?.. Та ж всі хочуть влітку приголомшливо виглядати!

Ситно, легко і корисно – це про салат з цільнозернового хлібу та тунцю.

Цільнозерновий хліб - справжній скарб для людей, що притримуються здорового харчування. Його основним елементом є клітковина. Вона нормалізує рівень цукру в крові та надає відчуття ситості.


Цільнозерновий хліб має ряд переваг, серед яких:
- покращення роботи нервової системи;
- стабілізація артеріального тиску;
- зниження ризику розвитку ракових клітин, інфарктів, інсультів та інших серцево-судинних захворювань.


Для приготування салату вам знадобиться:
- консервована банка тунця – 1 шт.;
- помідори черрі – 10 шт.;
- арахіс – 50 г;
- кунжут – 20 г;
- лляне насіння – 50 г;
- листя салату – 5-8 шт.;
- рукола, кінза – 1 пучок;
- сік лимону;
- оливкова олія;
- вода;
- сіль, перець.

Приготування.
1. Кілька скибочок цільнозернового хлібу розрізати на невеликі кубики та рівномірно розкласти на деко. Після чого поставити у розігріту духовку на 10 хв, до утворення золотистого кольору.
2. У блендері змішати жменьку арахісу, півсклянки води, 20 г кунжуту та оливкову олію до утворення соусу.
3. Подрібнити м’ясо тунця, нарізати зелень та порвати на невеликі шматки листя салату. Все це помістити у глибоку салатну миску.
4. В салатницю додати 10 порізаних навпіл помідорок черрі. А також соус та насіння льону. Зверху посипати сухариками.
5. Готовий салат заправити соком лимону і посолити за смаком.

Такий салатик буде слугувати відмінною вечерею та перекусом без шкоди для фігури. Єдиний його недолік – він надто швидко закінчується.
Нехай смакує!