Лаваш - ідеальний помічник для швидкого приготування страв

26 березня 2021

Лаваш – це тоненьке тісто, що приготоване лише з 4 інгредієнтів. До його складу входять: борошно, вода, сіль та олія.


Цінують його за низьку калорійність, хороший склад і можливість приготування з нього різноманітних страв. В складі лаваша є клітковина, марганець, фосфор та цинк.

В асортименті ТМ «Скиба» присутні різні види, зокрема класичний, пікантний та зі шпинатом.


Тонкий лаваш – це справжня палочка-виручалочка на кухні. З нього можна зробити рулет на закуску, ліниву лазанью, випічку і звичайно шаурму.

Скиба підготувала дві прості страви, які можна приготувати взявши за основу лаваш.

Рулетик з лаваша та крабових паличок
Для приготування знадобиться 2 лаваша, 250 г крабових паличок, 1 пучок свіжого укропу, 3-4 варених яйця, 300 г моркви та 200 г творогу.
Приготування. Перший лист лаваша змазати тонким шаром творогом та посипати укропом, зверху покласти 2 лист лавашу, його також намазати зверху творогом та натертими крабовими паличками. Накрити третім листом, який також намазаний творогом і посипати натертими яйцями з морквою. Четвертий лист змастити майонезом з кропом. Лаваші щільно загорнути рулетом та завернути в харчову плівку. Приготовану страву залишити в холодильнику на кілька годин.

Сніданок нашвидкуруч
Інгредієнти: 2 яйця, лаваш, твердий сир, варена ковбаска або шинка.
Приготування. Нарізаємо лаваш на прямокутники. І зверху викладаємо попередньо нарізану шинку та сир. Обережно згортаємо в трикутнички.
Взбиваємо в тарілочці яйця та обмочуємо лаваш з двох боків. Готові рулетики смажимо на сковорідці під кришкою до золотистого кольору. При бажанні можна додати помідорки та солоний огірок.

Нехай смакує!