Таємничий і невідомий солод
03 серпня 2021
З давнини наші предки використовували солод для виготовлення напоїв та для випікання хлібобулочних виробів. Це унікальний продукт, що надає буханцю особливого смаку та аромату.
Що ж таке солод і для чого він потрібен? Давайте розберемося!
Солод - це пророслі зерна злакової культури. В якості основи для його приготування використовують пшеницю, жито, ячмінь та інші злаки.
Солод володіє унікальним хімічним складом, що дозволяє випічці зберегти масу корисних властивостей. Завдяки цьому інгредієнту тісто стає еластичнішим, м’якуш отримує кращу структуру, а ззовні з’являється блискуча приваблива скоринка. Ще й термін придатності хліба подовжується.
Для організму людини солод також дуже помічний. Завдяки йому:
- зміцнюється імунна система;
- виводяться з організму шкідливі речовини;
- покращується робота нервової системи;
- відбувається стимулювання обміну речовин.
У асортименті ТМ «Скиба» солод присутній у хлібах «Батьківський», «Сімейний», «Микільський солодовий», у окрайці «Цільнозерновому конопляному», а також у всіх заварних буханцях.
Смакуйте з користю!