"Скиба" для наймолодших!

15 жовтня 2020

Вводити щось нове в раціон грудної дитинки - це завжди страшно.

Адже тут як з рулеткою - ви не знаєте що їй підійде, що сподобається, а що може й нашкодити.
Особливо часто батьки цікавляться, з якого віку можна годувати малечу хлібобулочними виробами - адже від неї в немовляти можуть початись коліки, або навіть піднятись температура.
Давайте розбиратись!


Перше знайомство дитини з випічкою має відбутись у віці не менше 7 місяців.
Починати потрібно з хлібців або печива - без домішок. Щоб малюку було зручніше можете розім'яти їх в грудному молоці або воді.
В 8 місяців вже можна дати спробувати малюкові сам хліб. Однак лише білі сорти пшениці та не більш ніж 3 грами.
З 9 місяців поступово намагайтеся збільшувати обсяг споживання випічки, щоб до однорічного віку добова порція споживання досягла 20 грам. Не переживайте, якщо малюк не може з’їсти цілу порцію - навіть невелика кількість цього прикорму може справити позитивний вплив на організм, адже всі ми знаємо, що хліб надзвичайно корисний продукт!


До 3 років кількість хлібобулочних виробів, що вживаються протягом дня, можна збільшити до 60-80 грам.
В 4 роки можна вводити в раціон житній хліб, навіть з додатками з висівок.
Ну а далі обмежень для малюків практично немає. Єдине, на що варто зважати - це на кондитерські вироби, у складі яких не має бути жирного маргарину та шкідливих консервантів.

Знання це сила! А в даному випадку, ще й змога вберегти свою дитину від зайвих проблем зі шлунком.
Отож, вживайте “Скибу” правильно - щоб насолодитись прекрасним могли навіть наймолодші.