Сезон кулінарних експериментів з гарбузів
07 жовтня 2022
Осінь - сезон кулінарних експериментів з гарбузів. Для багатьох господинь цей продукт досить специфічний і окрім знайомої всім з дитинства гарбузової каші, здається, приготувати з нього більше нічого не можна. Але як ви помиляєтеся!
ТМ "Скиба" підготувала 3 легких у приготуванні та неймовірних за смаком кулінарних шедеври, які точно оцінять ваші близькі.
1. Салат з гарбуза
- Спочатку нарізаємо невеликими кубиками 200 г гарбуза.
- Обсмажуємо гарбуз на пательні з олією і медом близько 1-2 хвилин. Гарбуз має залишатися твердим всередині.
- У салатнику змішуємо 150 г листя салату, 100г твердий сир і гарбуз. Додаємо за смаком насіння гарбуза, сіль та перець. Останній штрих - заправляємо салат лляною олією.
2. Крем-суп з гарбуза.
- Нарізаємо цибулину, морквину та 400 г шампіньйонів на невеликі шматки. Додаємо подрібнений зубчик часнику та смажимо 5-7 хв.
- Очищаємо гарбуз і нарізаємо кубиками.
- Змішуємо в каструлі овочі, заправляємо спеціями та відправляємо варитись на 25 хв.
- Як суп зварився - подрібнюємо суміш блендером. Подаємо суп, додавши до нього гарбузове насіння та сметану.
3. Гарбузові котлетки.
- Беремо цілий гарбуз та натираємо його м'якоть, вичавивши зайвий сік.
- До гарбуза додаємо 100 мл вершків і тушкуємо 5 хвилин на невеликому вогні.
- Кладемо до суміші 1 ст. ложку цукру, 2 ст. л. манки та 3 яєчні жовтки. Все перемішуємо до однорідної маси.
- Зліплюємо маленькі котлети, занурюємо у збитий білок і обвалюємо в панірувальних сухарях. Після – обсмажуємо на олії.
Цей помаранчевий овоч багатий на вітаміни та має обов’язково бути у складі ваших осінніх страв. А ще, він просто ідеально смакує з хлібом від ТМ «Скиба».