Фестиваль варення

08 серпня 2022

Сезонні варення – це одна із кращих ідей приготування до майбутнього зимового сезону.
Мабуть, немає господині, яка б ніколи не готувала варення. Цей продукт є натуральним, смачним та досить нескладним у приготуванні.
До того ж, варення є універсальним продуктом. Його можна їсти як самостійно, так і з випічкою та млинцями, а також, використовувати у приготуванні інших десертів.

Скиба підготувала кілька небанальних рецептів варення із сезонних фруктів.

Рецепт 1. Грушеве варення
Інгредієнти: 1,3 кг груш, 40 г імбиру, 1,5 кг цукру, 2 шт лимону, 2 палички кориці, 1 щіпка морської солі.
Приготування:
Груші вимийте, очистіть, вийміть насіння та дрібно покришіть в блендері. Додайте сік з лимонів. Очистіть імбир, наріжте маленькими кубиками і змішайте з грушами, додайте спеції. Постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння і варіть близько 15-20 хвилин. Вийміть палички кориці і розлийте конфітюр по стерилізованих банках.

Рецепт 2. Абрикосове варення
Інгредієнти: 6 склянок абрикоса, 2 столові ложки лимонного соку, 30 г фруктового пектину, ¼ склянки яблучного соку, пів склянки води
Приготування:
Помістіть всі інгредієнти в глибоку кастрюлю і, як тільки суміш почне закипати розімніть фрукти виделкою. Вимкніть вогонь і покладіть варення в банки.

Ось так просто - і трішки літа та сонячного тепла вже у вашій шафі. Взимку зігріватиметься солоденьким разом із булочками від "Скиби"!