Круасан - традиційна французька випічка

26 січня 2021

Круасан - виріб з більше чим 300-річною історією, який нині є одним із найпопулярніших різновидів випічки у світі.


Батьківщиною цього десерту є Австрія. Так- так, перші круасани почали випікати у 17 столітті у Відні, в честь перемоги над Османською імперією. Саме тому їм надали форми півмісяця, асоціюючи таким чином символ зображений на прапорі ворожої держави.

У Франції круасани з'явилися завдяки Марії-Антуанетті, дружині короля Людовіка XVI. Вона була родом з Відня і просто обожнювала круасани. Тому, переїхавши до Парижу - змусила пекарів навчитися готувати їх для неї. І в подальшому вони стали популярні серед французької знаті.

У XX столітті французи удосконалили рецепт. Замінивши тісто на листкове - десерт змінився до невпізнаваності. І саме з таким виробом у всьому світі тепер асоціюється круасан.

Традиційні французькі круасани являються одним із улюблених десертів жителів всього світу. Їх випікають з начинкою і без.
Невагоме тісто, класична форма та смак круасанів не залишить байдужим жодного поціновувача смачненького.

В асортименті ТМ "Скиба" є круасани та круасанчики з різноманітними начинками:

- «Маковий»;

- «Малиновий»;

- зі смаком вишні;

- зі смаком лісових ягід;

- зі смаком шоколаду;

- зі смаком ірису;

- зі смаком пряженого молока.

А ще є круасан "Ранковий" без жодних наповнювачів - чудово підійде для власних кулінарних фантазій.

Спробуйте, вам обов'язково сподобається!