Його величність суп! Їсти, чи не їсти?

02 січня 2019

Всі пам’ятають дитячі муки, коли наполегливі бабусі і виховательки в садочках змушували нас їсти ненависні супчики? Це було жахливо, але зараз вже час вмикати кмітливість і розбиратись - чи дійсно так корисні перші страви?

Чай, кава, молоко… все це круто, але супи, виявляється, дійсно незамінні. Запашна миска тепленького міксу сезонних овочей на ніжному бульйончику щодня гарантує вам купу приємних сюрпризів:

  • відновлюється необхідний баланс рідини, від якого залежить кров’яний тиск та стан організму в цілому;
  • зменшується негативний вплив твердої їжі на слизову шлунка і шлунково-кишкового тракту;
  • покращується обмін речовин, що не в останню чергу важливо дівчатам, які слідкують за фігурою ;)
  • організму надходить потужний заряд корисних вітамінів та мікроелементів, особливо потрібних взимку та навесні;
  • поліпшується моторика кишківника, що забезпечує відчуття легкості та комфорту.

А ще цікаво знати, чому супи і борщі це саме “перша страва”. Виявляється, їх рекомендують вживати перед калорійними м'ясними продуктами, оскільки вони сприяють виділенню шлункового і панкреатинного соку. А це дозволяє швидше перетравлювати “важковиків”.

Особливо дієтологи радять не забувати про перше під час новорічних свят, коли наш організм добряче втомлюється від масних майонезних салатів та запечених ковбасок... Але який суп без духмяної скибки свіжого хлібу? Тож гайда до “Скиби” за смачнющими буханцями - з ними такий обід це не лише корисно, а й до дідька приємно!

Поширити: