Хліб з насінням соняшника. Користь зернят.
18 січня 2019
Хто з нас не гриз (клацав, лузав, лущів) насіння соняшнику? А хто замислювався над тим, що це не лише весело та смачно, а ще й дуже корисно? А ядра соняху, виявляється, неймовірно корисні.
В асортименті нашої продукції не даремно є вироби з їх використанням - це житні хліби "Бородинський з ядром соняшника " та "Житня насолода з насінням соняшника". Як відомо, всі найцінніші речовини, що містяться в рослині, зосереджені саме в зерні чи насінні, тому, незважаючи на малий розмір, харчова цінність соняшникового насіння просто величезна. За даними лабораторних досліджень в стиглому насінні соняшнику містяться такі речовини:
- вітаміни - А, група В (В1, В2, В5, В6, РР, В9), Е, D;.
- бета-каротин і каротиноїди;.
- холін;.
- мінеральні речовини - селен, марганець, магній, кальцій, натрій, калій, фосфор, залізо, цинк, мідь;.
- крохмаль; .
- моно- і дисахариди;.
- жирні кислоти;.
- амінокислоти;.
- фітостероли;.
- вода;.
- зола;.
- клітковина;.
- харчові волокна;.
- ефірні і жирні олії.
Насіння більш ніж на 100% задовольняє потребу організму у вітаміні Е і на 70% у вітамінах групи В. Харчова та енергетична цінність продукту на 100 г: білки ~ 20,2 г; жири ~ 53,5 г; вуглеводи ~ 10,6 г; калорійність ~ 605 ккал.
А ще, як приємний бонус, зернята соняшнику знімають нервове напруження!
Яскравий, соковитий присмак наших хлібів з насінням соняха смакуватиме не лише до насичених супів і бульйонів, а й чудово підійде як основа під смачні канапки з рибкою!