Глікемічний індекс, і чому це так важливо?

30 вересня 2019

Зараз модно бути здоровим. Ми всі намагаємось систематично займатись спортом і дотримуватись активного режиму дня. Ми всі вивчаємо енергетичний склад продуктів з супермаркету і досліджуємо основи здорового харчування. І якщо довга борода, або леопардова сумочка - це тренд, що мине, то свідоме відношення до власного здоров'я має носити постійний характер.

Якщо ви в категорії людей, для яких здоров'я - дійсно важливо, ви обов'язково мали чути за глікемічний індекс. ГІ - відображає, з якою швидкістю продукт розщеплюється в організмі і перетворюється в глюкозу. Чим швидший процес, тим вищий ГІ.
Ось чому на ГІ потрібно особливо звертати увагу людям, що хворіють на діабет, або мають проблеми з надлишковою вагою.
До продуктів з низьким рівнем глікемічного індексу відносять :свинина (смажена) - 50; апельсини - 50; вівсянка 49; банани зелені 30.

Але якщо ви гадаєте, що тепер потрібно харчуватись самими фруктами та злаками, то... не все так сумно! І серед випічки ТМ "Скиби" є продукти з низьким глікемічним індексом.

🔺Хліб «Житня насолода» - 45
🔺Хліб «Житня насолода з соняхом» - 45
🔺Хліб «Бородинський» - 45
🔺Хліб «Бородинський з соняхом» - 45
🔺Хліб «Бородинський з пажитником» - 45
🔺Хліб «Брестський» - 45
🔺Хліб «З сухофруктами» - 45
🔺Хліб «З висівками» - 45
🔺Хліб «Яблучний на заквасках» - 47
Отож, за висновками вчених, ці види хлібу придатні для щоденного вжитку усім категоріям населення. Не тільки смачно - а й корисно!

"Скиба" - коли важливий хліб.

Поширити: