Як обрати ТОЙ самий хлібчик?

14 січня 2020

У вас теж розбігаються очі коли вибираєте в магазині хліб? Паляниць та буханців багацько, а який з них дійсно якісний і добрий - зрозуміти не так просто... Ловіть декілька порад від Скиби!


1. Кожна буханочка повинна бути рівною. Натисніть на хліб злегка, він повинен повернути початкову форму;
2. Хліб має бути неоднорідного кольору – десь світліший, десть темніший;
3. Якісний хліб, окрім житніх сортів, повинен мати хрустку скоринку;
4. Якщо постукати по скоринці хліба знизу, звук має бути дзвінким. Якщо звук глухий – це означає, що хліб непропечений, і в ньому може з’явитися грибок.
5. Скоринка повинна не відлущуватися від хліба, а відриватися разом з м’якушем.

Але, знаєте, вибрати правильний хлібчик це лише перший крок до якісного споживання! Не менш важливим є - правильне його зберігання.
Якщо робити це абияк, хліб швиденько стане черствим та не смачним.

Що ж тоді робити? Так ось, як виявляється, хліб можна… морозити! Так так, саме морозити.

Справа в тому, що хліб має певний рівень вологості, і в результаті її випаровування він починає черствіти. Причому, найшвидший цей процес при t 0-2°С. А в морозильній камері якраз менше нуля, там хлібчик звісно замерзне, проте не обернеться в суху й черству каменюку .

Ось такі вони, наші секрети - бігом хапайте найкраще і наїдайтесь вдосталь.

Поширити: