Рецепти літніх джемів з якими смакуватиме випічка від ТМ "Скиба"

20 серпня 2020

Якщо ви уже встигли відвідати усі озера, пляжі та водойми поблизу - настав час готуватись до суворої зими!

Адже, як звучить основний девіз популярного серіалу : “Зима близько!”
Отож, ТМ “Скиба” хвилюється аби ви могли завжди куштувати наші батони, булочки та іншу випічку з якоюсь смачною літньою ягідкою.
А найкращий спосіб зберегти ягідку до зими - зробити з неї джем.
Рецепт 1. Яблука та абрикоси.
1. Вийміть кісточки на розріжте абрикоси на шматочки (900 г), засипте цукром (0,5 кг) і долийте води (0,5 л).
2. Масу перемішайте, варіть на повільному вогні 20 хв і збийте блендером.
3. М’якоть яблук (0,5 кг) разом зі шкіркою наріжте невеликими шматочками і висипте в абрикосну масу.
4. Варіть варення з яблуками приблизно 10 хвилин та додайте лимонної кислоти (0,5 ч. л.).
5. І, традиційно, охолоджуємо та закриваємо в банки!😻

Рецепт 2. Груші та банан.
1. Воду ( 250 мл), змішуєте з цукром ( 0,7 кг). І варите суміш до повного розчинення, також додайте трішки лимонної кислоти (1\2 ч.л.)
2. Помийте і поріжте дольками грушу (0,7 кг).
3. Банани ( 0,5 кг ) наріжте товстими кружельцями.
4. Додайте груші і банан в цукровий сироп, та кипяти на малому вогні ще 30 хв.
5. Вуаля! Майже готово, далі - треба охолодити.
6. Через 7-8 год. проваріть варення ще раз ( 1,5 год).
7. І кінцевий етап - залийте в простерелізовані банки!

Рецепт 3. Сливи та горішки.
1. Сливи (5 кг) посипте цукром (2 кг) та залиште на ніч.
2. На наступний день влийте до слив вина (2 склянки), додай кориці (1 ч. л.) та зернятка кардамону (щіпку).
3. Варіть суміш, поступово збільшуючи вогонь, до готовності.
4. За 10 хв до кінця додайте мигдальні горішки.
5. Готове варення охолоджуємо та закриваємо в банки!

Отож, до зими ви готові! І наша випічка буде смакувати вам в рази більше, з джемом яке приготоване вашими руками.

Поширити: